11.8.2017. 9:15
0
Sindikat Granične policije: Konačno neka se čuje istina, na nekim prelazima nemamo ni WC!
Dragan Krvavac, predsjednik Sindikata Granične policije BiH ponovo je podsjetio na katastrofalne uslove u kojima radi značajan broj graničnih policajaca, a nakon što se oglasio državni zastupnik Saša Magazinović (SDP) na ovu temu.

Krvavac je zahvalan Magazinoviću da je neko konačno progovorio o nepostojećoj infrastrukturi, pa na koncu i na sve one pocijepane ili prljave zastave koje nas dočekaju na zahrđalim jarbolima na ulasku u BiH. Sindikat već dugo upozorava na loše stanje i loš položaj policijskih službenika u policijskim agencijama na nivou države počevši od plata preko opremljenosti i ostalih uvjeta za rad. Većina parlamentaraca je kroz razgovor upoznata i shvatili su u kakvim uvjetima rade policijski službenici, kojom prilikom su izrazili spremnost da pomognu i poboljšaju status i uvjete rada policijskim službenicima. 

-  Ljudi rade u nehumanim uvjetima. Pa znate li da nemamo na nekim graničnim prelazima niti mokre čvorove. Užas jedan. Ja sam godinama o tome pisao, ali niko ništa. Vidite sada su izdvojili 200.000 KM za granične prelaze, pa to je jad i tuga. Dugo se borimo, ali uzaludno. Nadamo se da će se sada nešto promijeniti – kaže Krvavac za Patriju.

Situacija na graničnim prelazima sramota je svih političara, od članova Predsjedništva BiH pa do načelnika općina.

Inače, zabrinjavajuće loši uslovi rada Granične policije Bosne i Hercegovine potakli su Sašu Magazinovića, zastupnika Parlamentarnoj skupštini BiH i predsjednika Glavnog odbora SDP BiH, da ova pitanje aktuelizira u parlamentarnim klupama.

On traži da se javnost upozna da li postoji analiza stanja i uslova rada Granične policije, te šta je posljednjih godinu dana konkretno urađeno na unaprjeđenju graničnih prelaza i poboljšanja uslova rada Granične policije BiH.

-  Prema odredbama Zakona o graničnoj kontroli, Uprava za indirektno oporezivanje BiH je ta koja je nadležna za izgradnju, dogradnju, obnovu, upravljanje i održavanje objekata i infrastrukture na graničnim prelazima. Pozivam predstavnike svih nadležnih institucija da ne pribjegavaju prebacivanju odgovornosti, nego da u okviru svojih mogućnosti učine sve što mogu da unaprijede stanje na graničnim prelazima.

Zbog nečijeg nemara i nesposobnosti naši policajci rade u katastrofalnim uslovima. S pravom se možemo zapitati ima li uopšte kraja sramoti koju ova vlast donosi državi i njenim građanima - kazao je Magazinović.

Jučer se oglasio i Zoran Galić, direktor GP-a također s izrazima zahvale poslaniku Saši Magazinoviću povodom njegove inicijative za infrastrukturno unapređenje graničnih prelaza i poboljšanje uslova rada Granične policije BiH.

(NAP/Merima Druškić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.