13.8.2017. 10:39
0
Na graničnim prijelazima zadržavanja do 30 minuta
U većem dijelu BiH jutros se saobraća nesmetano, uz slabu do umjerenu frekvenciju vozila. Apeluje se na sve učesnike u saobraćaju (uključujući motocikliste, bicikliste i pješake) da budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise.

Povremeni kraći zastoji tokom dana aktuelni su na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a izdvajaju  se putni pravci: M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-4 Tuzla-Kalesija, M-16 Bugojno-Kupres, M-17 Maglaj-Žepče i M-18 Sarajevo-Vogošća.

Na magistralnom putu M-16.2 Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje zbog radova na deminiranju terena u mjestu Osojnica, od 08 do 16 sati mogu se očekivati povremene kraće obustave saobraćaja.

Na graničnim prijelazima zadržavanja su, za sada, do 30 minuta. Tokom dana očekuje se pojačana frekvencija vozila na većini graničnih prijelaza. Za međunarodni promet vozila, privremeno su otvoreni granični prijelazi: Duži-Imotica, Orahov Do-Slano i Hadžin Potok-Bogovolja.


IZMJENE U REŽIMU SAOBRAĆAJA:

AUTOPUT
E-661 Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izgradnje vijadukta Mahovljani, za saobraćaj je zatvorena petlja Mahovljani. Vozačima se preporučuje korištenje petlje Aleksandrovac ili magistralnog puta M-16 u ovisnosti od pravca kretanja.

MAGISTRALNI PUTEVI:
M-4
Simin Han-Donje Caparde, zbog radova na izgradnji pješačke staze u mjestu Rainci vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.
M-5
Hrenovica-Mesići, zbog urušavanja mosta u mjestu Kaljani potpuno je obustavljen saobraćaj.
Donji Vakuf-Travnik, zbog radova na redovnom održavanju (izlaz iz Donjeg Vakufa) povremeno se saobraća usporeno.
M-16
Poriče-Kupres, zbog izvođenja radova na sanaciji slijeganja ceste (nasipa) i škarpe zasjeka na mjestu izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
M-16.2
Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje (Osojnica), Zbog radova na deminiranju terena, u vremenu od 08 do 16 sati, dolazi do povremenih kratkotrajnih obustava saobraćaja.
M-17
Maglaj-Žepče, zbog radova na izgradnji pristupne ceste u mjestu Brankovići, u vremenu od 07:30 do 17:30 sati, saobraćaj se odvija jednom trakom naizmjenično.
Drivuša, izvode se radovi na izgradnji pristupnog puta za most “Drivuša” sa privremenim priključkom na magistralni put M-17. Saobraćaj se odvija usporeno u zoni izvođenja radova.
M-17/3
Buna-Stolac (na lokalitetu Kvanj), zbog istražnih geotehničkih radova, saobraća se usporeno uz povremene obustave do 15 minuta.
M-18
Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje, zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.
Vogošća-Sarajevo, zbog radova na izgradnji pješačke staze na dionici Donji Hotonj-Gornji Hotonj, vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.
Stupari- Kladanj, zbog izvođenja radova na sanaciji klizišta, na mjestu izvođenja radova, povremeno se saobraća naizmjenično, jednom trakom.
M-19.3
Rogatica-Ustiprača (u mjestu Dub) zbog radova na miniranju terena u vremenskom periodu od 09 do 10 sati i od 14 do 17 sati, dolazi do povremene obustave saobraćaja.

REGIONALNI PUTEVI
R-407a Velagići-Sanica, zbog izvođenja radova na sanaciji klizišta u mjestu Velagići (2,1 km od raskrsnice sa M-5) obustavlja se saobraćaj za vozila čija ukupna dozvoljena masa prelazi 7,5 t (osim za autobuse i cisterne za prevoz mlijeka). Teretna vozila preusmjeravaju se na alternativni pravac R-410 Lanište-Sanica-Vrhpolje.
R-414 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo), zbog aktiviranog klizišta, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.
R-435 Nevesinje-Berkovići, u toku su radovi na rekonstrukciji i modernizaciji ove dionice, zbog čega se saobraćaj odvija naizmjenično, jednom trakom.
R-444 Breza-Vareš, zbog izvođenja radova na izgradnji SN kablovskog priključka za malu hidroelektranu Vareš, od 08 do 18 sati na ulazu u Vareš saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
R-445 Semizovac-Ilijaš-Visoko zbog radova na izgradnji i rekonstrukciji saobraćajnice u Malešićima (od pružnog prelaza do mosta), od 08 do 16 sati vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.
R-454a Bratunac-Drinjača, zbog aktiviranog klizišta na snazi je zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila preko 3,5 tone ukupne mase i autobuse preko 5 tona.
R-471 Lukavac-Banovići, zbog prevoza cementa industrijskim kolosijekom pruge preko regionalne ceste Lukavac-Banovići, dolazi do povremenih 15-minutnih obustava saobraćaja.

KANTON SARAJEVO
-Zbog radova na rekonstrukciji/izgradnji Južne longitudinale,na snazi je privremena obustava saobraćaja u ulici Azize Šaćirbegović (od raskrsnice sa ulicom Safeta Hadžića do raskrsnice sa krakom ulice A. Šaćirbegović- Milana Preloga). 
U ulicama Zvornička i Safeta Hadžića u zoni raskrsnice ulica Zvornička, A. Šaćirbegović, Safeta Hadžića, Triglavska i Put Mladih Muslimana, saobraćaj se ograničava na dvije saobraćajne trake, za odvijanje saobraćaja u dva smjera i funkcionalnog odvijanja saobraćaja raskrsnice i protoka vozila iz ulica: Triglavska i Put Mladih Muslimana.
- Zbog radova na rekonstrukciji kanalizacionog sistema od 08 do 16.30 sati obustavlja se saobraćaj u ulici Kemal begova. Za vrijeme obustave vozila će saobraćati alternativnim pravcima, a radovi će se izvoditi u fazama:
Faza 1 : od raskrsnice sa ulicom Hasana Kikića do spoja sa ulicom Koševo.
Faza 2 : od raskrsnice sa ulicom Jezero do spoja sa ulicom Hasana Kikića
Faza 3 : od raskrsnice sa ulicom Alipašina do spoja sa ulicom Koševo.

- Zbog radova na rekonstrukciji vodovodne mreže od 08 do 16 sati obustavlja se saobraćaj u ulici Iza Hrida (na dijelu kod objekta porodične ambulante Hrid). Za vrijeme obustave u funkciji su alternativni pravci: Iza Hrida-Kamenica-Iza gaja i obratno, Iza Hrida-Nalina-Hošin Brijeg i obratno, Iza Hrida-Nalina-Hošin Brijeg-Jarčedoli-Trčivode i obratno.
-Radi realizacije programa „23 Sarajevo Film Festivala“ do 18.08. u vremenu od 17 do 24 sati za saobraćaj se zatvaraju ulice: Zelenih beretki (od raskrsnice sa ulicom Ćumurija do raskrsnice sa ulicom Gimnazijska), Branilaca Sarajeva (od raskrsnice sa ulicom Gimnazijska do raskrsnice sa ulicom Kulovića) i Ćemaluša (od raskrsnice sa ulicom M.Mustafe Bašeskije do raskrsnice sa ulicom Branilaca Sarajeva). 
-Zbog izvođenja neophodnih radova izmjenjen je režim saobraćaja u ulicama: Smaila Šikala, Tuzlanska, Krivoglavci, Put Famosa, Muse Ćazima Ćatića, Vrelo Bosne, Aleksandra Puškina, Bjelašnička, Panjina kula, Iza Hrida, Novopazarska, Nusreta Šišića Dede, Hakije Kulenovića i Zvornička.
-Zbog vjerskog skupa, danas će, u vremenu od 12 do 14 sati, za saobraćaj biti zatvorena ulica Herceg Stjepana (na M.dvoru).
-Zbog izvođenja neophodnih radova, od 07 do 17 sati, izmijenjen je režim saobraćaja na lokalnom putu Tarčin-Gornja Bioča.

MOSTAR
Zbog radova na izgradnji glavnih kanalizacijskih kolektora grada Mostara, na snazi je potpuna obustava saobraćaja u ulici Maršala Tita ( na relaciji Šarića džamija-Lučki most), dok je u ulici Kardinala Stepinca zabranjeno kretanje vozila prema Centru II i Mepas Mall-u.

BIHAĆ
Zbog izgradnje poslovnog objekta na Trgu Maršala Tita, saobraća se jednom trakom.

MAGLAJ
U toku su sanacioni radovi na južnom ulazu u grad (Liješnica), zbog čega je saobraćaj potpuno obustavljen i odvija se kroz sjeverni ulaz u grad.

VELIKA KLADUŠA
- U toku su sanacioni radovi u ulici Zuhdije Žalića (od ulice M. Tita do mosta na rijeci Grabarskoj), zbog čega je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

GORAŽDE
Zbog izvođenja neophodnih radova u ulici Ferida Dizdarevića, na dionici od raskrsnice sa ulicom Zaima Imamovića do mosta Žrtava genocida u Srebrenici, vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, od 07 do 17.30 sati, saopćeno je IC BIHAMK-a.

(FENA/Merima Druškić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Redakcija
T:
F:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2015, Source d.o.o.