13.8.2017. 13:12
0
Tvrdnje hrvatskih medija: “Bingo” i banka iz Saudijske Arabije preuzimaju “Konzum”
Za Konzum u BiH navodno postoji ozbiljna ponuda dijela bh. privrednika, koje predvodi vlasnik trgovačkog lanca “Bingo”, a iza njih stoji banka iz Saudijske Arabije, koja već posluje na tržištu BiH, piše hrvatski “Večernji list”.

Navodno je pismo namjere već došlo u Agrokor.
 
Prema najavama povjerenika za Agrokor Ante Ramljaka, u septembru će doći do razdvajanja Mercatora i Konzuma na bh. tržištu.

Neki dobavljači iz Hrvatske već se boje da bi to razdvajanje moglo značiti da Konzum preuzme sve obaveze pa da zbog prevelikog opterećenja završi u stečaju, u kojoj bi svoju priliku mogla naći banka.

Ako banka iz Saudijske Arabije preuzme Konzum BiH, tada bi te trgovine djelovale samo u Federaciji. Dodatan je strah da bi se zbog toga ubuduće trgovine Konzuma u BiH mogle okrenuti robi s istoka, piše “Večernji“…

Sumnje da se teži da banka s okupljenim privrednicima preuzme bh. Konzum pojačana je jer navodno hrvatski dobavljači nisu stalno pozivani na sastanke s dobavljačima u BiH.

Dobavljači u BiH pozdravili su razdvajanje Konzuma i Mercatora, ali i poduzeli niz mjera da zaštite svoja prava.

Mercator će preuzeti nazad svoje 83 prodavnice koje su bile u najmu i vlasništvu prije spajanja s Konzumom, dok Konzumu ostaju njegove prodavnice. Kako je nedavno rekao Ramljak, analize pokazuju da je najbolje rješenje imati dva različita formata u BiH.

(Merima Druškić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.