14.8.2017. 16:15
2
Tužilaštvo BiH formiralo predmet protiv Bakira Izetbegovića, bošnjačkog člana Predsjedništva
Tužilaštvo BiH zvanično je formiralo predmet protiv Bakira Izetbegovića, bošnjačkog člana Predsjedništva BiH i lidera SDA, a na osnovu krivične prijave koju su čelnici Narodnog demokratskog pokreta (NDP) podnijeli ovoj instituciji u martu ove godine u vezi s propalim pokušajem pokretanja revizije presude po tužbi BiH protiv Srbije, prenosi Dnevni Avaz.

Piše: Haris Ahbabović

Podsjećanja radi, predsjednik NDP-a Dragan Čavić najavio je tada da će podnijeti krivičnu prijavu protiv Izetbegovića i Softića zbog "lažnog predstavljanja, podstrekavanja na lažno predstavljanje i uzurpacije ustavnih ovlaštenja". 

Protiv Softića se, također, vodi istraga koju je pokrenulo samo Tužilaštvo BiH još krajem marta, a kako bi ispitalo navode koji se tiču njegovog postupanja u postupku podnošenja zahtjeva za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije za genocid, prenosi Avaz.

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.