15.8.2017. 9:10
0
Lovrinovićeva inicijativa na narednom zasjedanju Zastupničkog doma PSBiH
Zastupnički dom Parlamentarne skupštine (PS) BiH bi na sjednici početkom septembra, nakon ljetne pauze, trebalo da razmatra zastupničku inicijativu Nikole Lovrinovića prema kojoj bi se domovi Parlamentarne skupštine BiH izjašnjavali o članku 7. stavak (3) i (4) Poslovnika Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje (POSP) između Parlamentarne skupštine BiH i Europskog parlamenta.


Lovrinović kaže da je ovu inicijativu uputio u parlamentarnu proceduru na posljednjoj sjednici Zastupničkog doma PSBiH kao zastupnik i član Povjerenstva za EU intergracije.

On podsjeća da već duže od godinu dana Delegacija BiH u POSP-u nije u mogućnosti s kolegama iz EU Parlamenta dogovoriti Poslovnik o radu ovoga tijela.

- Zapelo je kod odredbi koje se odnose na način odlučivanja u ovome tijelu - pojasnio je Lovrinović za Fenu.

U obrazloženju inicijative Lovrinović navodi da je duže od godinu dana pokušavao, kao predsjedatelj Izaslanstva PSBiH u POSP-u tražiti rješenje o navedenom članku kako bi mogli dalje raditi.   

- Kako nismo uspjeli riješiti problem, jedino moguće rješenje da se Parlamentarna skupština BiH izjasni o varijanti koja je prihvatljiva kolegama iz Europskog parlamenta. Kolegama iz Europskog parlamenta neprihvatljivo je da se o eventualnim amandmanima kao i finalnom tekstu preporuka usaglašava konsenzusom putem Biroa. Mislim da je nepotrebno dodatno obrazlagati važnost rada ovog Odbora i obaveza koje proistječu iz SSP-a - naveo je Lovrinović u inicijativi.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.