18.8.2017. 16:15
0
U Tuzli organiziran ispraćaj za 259 budućih hadžija
Učenjem ikrar dove, danas su iz Tuzle buduće hadžije krenule prema Saudijskoj Arabiji. Buduće hadžije s područja Muftijstva tuzlanskog, njih 259, ispraćeni su u dvije grupe.

Muftija tuzlanski Vahid efendija Fazlović budućim hadžijama je poručio da je odlazak na hadž radost koja se ni sa čim ne može porediti.

Ta je sreća, istakao je on, najpribližnija onoj radosti kojom će se vjernici radovati na sudnjem danu kada budu pred svojim Gospodarom, Njegovom milošću i oprostom oslobođeni svoga tereta - kazao je muftija Fazlović.

Na licima mnogih budućih hadžija, ali i članova njihovih porodica, vidjele su se ''suze radosnice''.

Pomoćnik muftije tuzlanskog MuamerZukić kazao je da je, iako je kvota koju određuje Kraljevina Saudijska Arabija ove godine povećana za BiH, interesovanje za hadž veće.

Hadž je peta islamska dužnost svakog muslimana i muslimanke. Dan Arefata je u četvrtak 31. augusta. Hadžijski ili Kurban bajram praznuje se četiri dana. Prvi dan Kurban bajrama je 1. septembra.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.