21.8.2017. 18:25
0
Izetbegović primio u oproštajnu posjetu ambasadora Jonathana Moora
Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović primio u oproštajnu posjetu ambasadora Jonathana Moora, šefa misije OSCE-a u BiH.

Ambasador Moore, nakon trogodišnjeg mandata na čelu misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini, uskoro napušta ovu dužnost i našu zemlju, te je tim povodom posjetio bošnjačkog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakira Izetbegovića.

Prilikom posjete članu Predsjedništva Izetbegoviću, ambasador Moor je izrazio zahvalnost za podršku, otvorenost u komunikaciji i strpljiv zajednički rad u obnovi i izgradnji boljih odnosa među bosanskohercegovačkim narodima. Istakao je svoje žaljenje što iza njega ostaju neriješena pitanja diskriminacije u obrazovanju povratničke djece u entitetu RS, te nadu da će se to uskoro promijeniti.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović naglasio je da je misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini u proteklom periodu imala u ličnosti ambasadora Moora veoma iskusnu, kompetentnu i dobronamjernu ličnost, koja ostavlja pozitivan trag u bosanskohercegovačkom društvu. Uz izraze zahvalnosti za njegov ukupan doprinos u razvoju bosanskohercegovačkog društva, Izetbegović je ambasadoru Mooru poželio uspjeh u nastavku diplomatske karijere.

Član Predsjedništva BiH Izetbegović i ambasador Moor izrazili su nadu da će misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini, u saradnji sa domaćim političarima, nastaviti rad na pružanju podrške Bosni i Hercegovini na njenom putu ka regionalnoj političkoj, ekonomskoj i društvenoj integraciji.


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.