22.8.2017. 22:59
0
Komandir Jurković: Stanje u Čapljini je bolje, ali nije sjajno
U skladu s procedurama za angažovanje helikoptera za pomoć civilnim strukturama u Bosni i Hercegovini, Oružane snage BiH su u poslijepodnevnim satima, 22. augusta 2017. godine, uputile jedan helikopter Mi-8 MTV za pomoć pri gašenju požara u opštinama Čapljina i Čitluk.
Na ugroženom terenu, osim helikoptera OS BiH, nalazi se i 30 pripadnika s pripadajućom opremom za pružanje pomoći tokom gašenja požara u ove dvije opštine.

U zavisnosti od stanja na požarištu, Oružane snage BiH će biti u pripravnosti i spremne da nastave s pružanjem pomoći civilnim organima vlasti u gašenju požara u BiH.

- Stanje je bolje nego danas, ali nije sjajno. Ogromne površine su pod borovom šumom, a problem je i vjetar. Sve kuće u naselju Trebižat su spašene. Sada je problem na Hotnju, treba braniti kuće. Helikopteri Oružanih snaga BiH su tu, ali su prestali letjeti do ujutro kada će nastaviti -  kazao je za N1 Mate Jurković, komandir profesionalne vatrogasne jedinice Čapljina.

Iz Federalne uprave civilne zaštite za N1 je rečeno da su Oružane snage BiH uputile dva helikoptera da pomognu u gašenju požara. Jedan je upućen na području Čitluka, a drugi na područje Čapljine.

(NAP/Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.