23.8.2017. 8:10
0
Stanje na putevima
U Hercegovini na nekoliko mjesta i dalje ima požara u blizini cesta, ali za sada nema obustava saobraćaja. Vozače u tim područjima pozivamo na pojačan oprez, zbog veće količine dima.

Na ostalim putevima u BiH, jutros se saobraća uz povoljne uslove za vožnju. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja, upozoravamo na moguće odrone zemlje ili kamenja. Vozače savjetujemo da vožnju prilagode uslovima na putu. Vozače teretnih vozila molimo da se, kada iza sebe primjete dužu kolonu putničkih vozila, nakratko isključe iz saobraćaja, kako bi se izbjegla nepotrebna i rizična preticanja.

Zbog minerskih radova, danas od 12:00 do 16:00 sati, moguće su privremene obustave saobraćaja na dionici M-4 Doboj-Tuzla, na lokalitetu kod tunela prema Stanić Rijeci i na raskrsnici prije tunela, u vremenu od maksimalno 5 minuta.

Povremene kraće obustave saobraćaja, od 08 do 16 sati, mogu se očekivati i na magistralnom putu M-16.2 Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje u mjestu Osojnica, gdje su u toku radovi na deminiranju terena.

Na dionicama sa aktuelnim sanacionim radovima saobraća se usporeno ili uz kraća zadržavanja. Izdvajamo putne pravce: M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-4 Tuzla-Kalesija, M-16 Bugojno-Kupres, M-17 Maglaj-Žepče i M-17/3 Buna-Stolac. Napominjemo da je poštivanje privremeno postavljene signalizacije, zakonski obavezno.

Na graničnim prelazima, trenutna zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Podsjećamo vozače da su, za međunarodni promet vozila, privremeno otvoreni granični prelazi: Duži-Imotica, Orahov Do-Slano i Hadžin Potok-Bogovolja.

Napominjemo vozače da prije polaska na putovanje provjere da li posjeduju svu potrebnu dokumentaciju neophodnu za prelazak granice. Zbog brojnih upita građana, napominjemo da je prelazak granice prema Srbiji i Crnoj Gori za odrasla lica i dalje moguć samo sa ličnom kartom, dok djeca, kao i ranije, moraju imati pasoš.


(Bihamk)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.