23.8.2017. 10:40
0
Trump obećao da će ako treba 'ugasiti vladu' kako bi izgradio zid prema Meksiku
Donald Trump je obećao da će 'ugasiti vladu' ako je to ono što je potrebno da se izgradi njegov zid uz granicu s Meksikom.

Američki predsjednik je svojim simpatizerima na mitingu u Phoenixu, u saveznoj državi Arizoni, rekao da se opozicioni demokrate "ponašaju opstrukcionistički", izvještava BBC.

Tokom svog govora od 80 minuta on je također napao medije, okrivivši ih za davanje "platforme" ekstremnim desničarskim skupinama.

Trump je također kazao da će "vjerovatno ukinuti NAFTA-u", trgovinski sporazum s Meksikom i Kanadom.

Što se tiče Sjeverne Koreje, izrazio je nadu u mogućnost smanjenja tenzija zbog balističkog i nuklearnog programa Pyongyanga.

Govoreći o sjevernokorejskom vođi Kim Jong-unu, Trump je rekao da "poštuje činjenicu da on (Kim) počinje poštivati nas. I možda, vjerovatno ne, ali možda, nešto pozitivno bi moglo da se desi."

Američki predsjednik je svoj govor zaključio insistiranjem na izgradnji zida na južnoj američkoj granici.

- Čak i ako to znači da moramo ugasiti vladu, mi ćemo izgraditi taj zid - izjavio je Trump.

Demonstranti protiv Trumpa koji su se okupili ispred konferencijskog centra nakon mitinga su se sukobili s policijom.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.