23.8.2017. 11:30
2
Gradonačelnik Skaka pozvan u službenu posjetu Vatikanu
Ambasador Vatikana msgr. Luigi Pezzuto službeno je pozvao gradonačelnika Sarajeva Abdulaha Skaku da zajedno s delegacijom Grada Sarajeva dođe u Vatikan i posjeti papu Franju.

Kako je saopćeno iz gradske uprave, gradonačelnik Skaka primio je jučer u posjetu ambasadora Vatikana msgr. Luigija Pezzuta i velečasnog Gaetana Tornesea, župnika grada Cavallino u Italiji.  Gradonačelnik Skaka, rado prihvativši poziv, iskazao je zahvalnost Vatikanu za sve što je učinio za Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu u najtežim trenucima, o čemu svjedoči posjeta pape Ivana Pavla II Sarajevu 1997. godine.

 Također je istakao da je papa Franjo prilikom posjete Sarajevu 2015. godine dobio Ključ grada Sarajeva što je jedno od najvećih priznanja Grada Sarajeva.


(Fena/Admir Oručević)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.