24.8.2017. 13:15
0
Ajnadžić boračkim porodicama uručio simbolične novčane donacije povodom Bajrama
Načelnik sarajevske Općine Centar Nedžad Ajnadžić uručio je danas članovima boračkih porodica simbolične novčane donacije povodom nastupajućeg Kurban-bajrama.

Ajnadžić je rekao da Općina organizuje ovakva druženja povodom svih vjerskih praznika, te da bi željeli učiniti puno više, ali su im nekada mogućnosti ograničene.

Istakao je da duboko poštuje porodice šehida i poginulih boraca, kao i da se klanja liku i djelu svih koji su branili Bosnu i Hercegovinu i grad Sarajevo.

Članovi porodica naveli su da s načelnikom Ajnadžićem imaju vrlo dobro saradnju, za koju se nadaju da će biti nastavljena, te su mu uručili i zahvalnicu.

Također, istakli su da nije dovoljno učinjeno za tu populaciju, posebno kada je riječ o stambenom zbrinjavanju.

Ajnadžić je, nakon uručenja donacija, s direktorom Fonda KS za stipendiranje djece boraca, poginulih boraca i poginulih civila - žrtava rata "Ikre" Smajom Halilovićem potpisao protokol o relaizaciji granta u iznosu 10.000 KM.

Halilović je precizirao da je Fond dosad stipendirao više od 50.000 djece iz te populacije, a danas neki od njih koji su zaposleni daju donacije Fondu za stipendiranje druge djece.

Naveo je da će krajem augusta biti raspisan konkurs za dodjelu 1.930 stipendija za učenike srednjih škola i studente.

Ajnadžić je pozvao djecu iz boračkih porodica da se prijave na konkurse Općine za početničke biznise ili za školovanje programera.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.