28.8.2017. 14:15
0
Bezrezervna podrška Republike Turske euroatlantskom putu BiH
Ministrica odbrane BiH Marina Pendeš razgovarala je danas s ambasadorom Republike Turske u Bosni i Hercegovini Haldunom Koçom i vojnim atašeom te zemlje u BiH brigadirom Gulhanom Yilmazom.


Pendeš je zahvalila Koçu na pomoći i podršci koju Republika Turska pruža BiH, a posebno Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama Bosne i Hercegovine.

Tema sastanka bio je Sporazum o vojno-finansijskoj pomoći između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Turske čija je priprema u toku, a sastanak je bio prilika da se apostrofiraju pitanja koja se odnose na zakonske odrednice i procedure koje je potrebno provesti da bi došlo do pravovremenog zaključenja i implementacije navedenog sporazuma.

Koç je informiran i o dinamici procesa uknjižbe perspektivne vojne imovine, što je uslov za aktiviranje Akcionog plana za članstvo u NATO (MAP), te je još jednom naglašena bezrezervna podrška R Turske evropskom i euroatlantskom putu Bosne i Hercegovine, saopćio je Ured za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.