29.8.2017. 14:44
0
Tužiteljica Tadić: Mektić će biti pozvan u Tužilaštvo zbog izjava o neradu ove institucije
Glavna tužiteljica Tužilaštva BiH Gordana Tadić rekla je danas da Bosna i Hercegovina nije razvaljena država, i da će državni ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić morati objasniti u Tužilaštvu svoje današnje izjave o neradu ove institucije.

Tadić je na vanrednoj konferenciji za medije rekla da Tužilaštvo BiH ima dobre rezultate, rad ove institucije je stabiliziran, te da je takvo stanje u kompletnom pravosuđu.

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić optužio je danas Tužilaštvo Bosne i Hercegovine da na redi svoj posao, da se korupcija uvukla u sve pore ove institucije, te je ocijenio da bi najbolje bilo srušiti kompletno Tužilaštvo.

„Pritisci koji se vrše na rad našeg Tužilaštva su neprimjereni. O tome ću obavijestiti VSTV, Predsjedništvo BiH i međunarodne organizacije... Radi se o narušavanju poretka Bosne i Hercegovine. Molim građane BiH da budu smireni i strpljivi. Ovo se ne tiče građana. Oni svoja prava ostvaruju na lokalnim instancama“, rekla je Tadić.

Tužiteljica nije mogla govoriti o konkretnim predmetima, poput, zbog čega je obustavljena istraga u slučaju održavanja neustavnog referenduma u bh. entitetu Republika Srpska, ili dokle je došao slučaj bivšeg direktora Uprave za indirektno oporezivanje Kemala Čauševića koji se tereti za višemilionsku pronevjeru i zloupotrebu službenog položaja, piše NAP.


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.