30.8.2017. 16:00
0
Manojlović osuđen na dvije godine i šest mjeseci zatvora
Nakon razmatranja i prihvatanja sporazuma o priznanju krivnje, vijeće Odjela II za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Suda Bosne i Hercegovine 24. avgusta izreklo je presudu kojom je optuženi Savo Manojlović oglašen krivim za krivično djelo organizirani kriminal, u vezi s krivičnim djelima krivotvorenje isprave te ovjeravanje neistinitog sadržaja.


Osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od dvije godine i šest mjeseci.  

Manojlović je oglašen krivim što je, sa njemu poznatim osobama, kao pripadnik grupe za organizirani kriminal izrađivao lažne isprave s ciljem da se takva isprava upotrijebi kao prava te lažnu ispravu upotrijebio kao pravu i nabavljao radi upotrebe, a zatim dovođenjem u zabludu nadležnog organa učinio da on u javnoj ispravi, zapisniku ili knjizi ovjeri što god je neistinito, a što treba služiti kao dokaz u pravnom prometu.

Optuženom je u izrečenu kaznu zatvora uračunato vrijeme provedeno u pritvoru.

Od Manojlovića je oduzeta imovinska korist pribavljena izvršenjem krivičnog djela, i to novčani iznos u iznosu od 2.000 KM koji je optuženi dužan uplati na račun države BiH kroz jednu od poslovnih banaka u roku od 30 dana od dana pravosnažnosti presude.

Od optuženog se oduzimaju predmeti koji su ranije privremeno oduzeti po Potvrdi o privremenom oduzimanju predmeta od 03. oktobra prošle godine.

Također, Manojlović je obavezan na plaćanje troškova krivičnog postupka nastalih na ime odbrane po službenoj dužnosti, o čijoj će se visini odlučiti naknadno te na troškove sudskog paušala u iznosu od 200 KM koje je dužan platiti u roku od 15 dana od dana pravosnažnosti presude.                                        

Odlučujući o daljnjem trajanju pritvora nakon izricanja presude, Sud BiH je donio rješenje kojim je optuženom Savi Manojloviću ukinut pritvor, saopćeno je iz Suda BiH. 

(FENA/Amila Alijagić)

Sud BiH
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.