30.8.2017. 17:30
0
Od Apelacionog vijeća Suda BiH zatražena manja zatvorska kazna za Brnjića
Odbrana Marijana Brnjića zatražila je od Apelacionog vijeća Suda BiH da mu se umanji jedinstvena kazna zatvora od 11 godina i devet mjeseci za ratni zločin počinjen u Odžaku.


Brnjić, nekadašnji pripadnik 102. brigade Hrvatskog vijeća obrane (HVO), u dva predmeta je pravosnažno osuđen na po šest godina godina zatvora zbog silovanja i izrečena mu je jedinstvena kazna zatvora u trajanju od 11 godina i devet mjeseci.

 - Smatramo da bi sud trebao imati u vidu kojom kaznom će se ispuniti svrha kažnjavanja. Ostajemo kod pismenog podneska i predlažemo da ga sud osudi na blažu kaznu zatvora - kazao je Rifat Konjić.

Tužilac Miroslav Janjić je istakao da je izrečena kazna adekvatna, te da nema potrebe je smanjivati jer se radi o najtežem obliku krivičnog djela - silovanje.

 - Zbog oštećenih i upornosti osuđenog, Tužilaštvo smatra da je kazna adekvatna i nema mjesta smanjenju. Pa čak nismo imali ni kajanje u toku suđenja - izjavio je Janjić.

Sudu se obratio i osuđeni Brnjić zatraživši manju kaznu, kako bi dobio "priliku da normalno živi".

Vijeće će odluku o žalbi donijeti naknadno, prenosi BIRN.

(FENA/Amila Alijagić)

Sud BiH
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.