31.8.2017. 14:30
0
Potpisani ugovori o zapošljavanju djece šehida i poginulih boraca u ZDK
Potpisivanjem ugovora o zapošljavanju djece poginulih boraca i šehida između 19 poslodavaca s područja Zeničko-dobojskog kantona i Službe za zapošljavanje ZDK u Zenici je, uz finansijsku pomoć Ministarstva za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona i Federalnog zavoda za zapošljavanje BiH, počela realizacija novog ciklusa programa zapošljavanja boračke populacije.

"Ovaj projekt realiziramo zajedno s Federalnim zavodom za zapošljavanje i 24 osobe će kroz realizaciju projekta dobiti svoj posao. Žao nam je što nije bilo više prijava, jer je bilo sredstava za dodatno zapošljavanje, tako da ćemo odmah iduće sedmice raspisati dodatni javni poziv za zapošljavanje koji će trajati do utroška svih sredstva, koja su na raspolaganju", rekao je ministar za boračka pitanja ZDK Fahrudin Čolaković.

Ove godine u budžetu Zeničko-dobojskog kantona planirana je suma od milion i 570.000 KM za realizaciju projekata zapošljavanja i samozapošljavanja boračke populacije, a do sada je kroz ovaj program oko 70 osoba iskoristilo pravo na korištenje ovih sredstava.

Ministarstvo za boračka pitanja ZDK trenutno planira realizaciju projekta samozapošljavanja boračkih populacija, a isto tako i ponovni javni poziv za projekte zapošljavanje u firmama, koje su zainteresovane za zapošljavanje pod ovim uvjetima.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.