2.9.2017. 16:45
3
Centrotrans: Cijene autobuskih karata u Sarajevu povećane bez konsultacije sa nama
Cijena autobuskih karata na liniji Vijećnica – Dobrinja u Sarajevu povećana je sa 1,60 na 2 KM, a povećanje se odnosi i na prijevoznika GRAS i Centrotranas, koji pružaju usluge javnog gradskog prevoza u glavnom gradu BiH. Novi cjenovnik primjenjivat će se od ponedjeljaka.

Iz Centrotrana su saopćili da kantonalne vlasti nikoga iz ove kompanije nisu konsultirani kada je riječ o povećanju cijene karata. No, uzimajući u obzir da se Odluka odnosi na sve prijevoznike koji obavljaju navedenu autobusku liniju, neovisno od stava autoprevozika, i iz Centrotransa će morati poštivati novi cjenovnik Ministarstva saobraćaja KS.

Vlada Kantona Sarajevo ranije je najavila poskupljenje karata i na ostalim linijama u Sarajevu, jer se, naveli su, GRAS nalazi u višemilionskim gubicima i potrebna su mu nova finansijska sredstva, piše NAP.


(Patria)

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.