3.9.2017. 15:44
0
Šarović: Sa mitropolitom da zajedno uradimo na obnovi crkvi, vraćanju imovine
Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović, nakon današnjeg ustoličenja novog mitropolita dabrobosanskog Hrizostoma, rekao je da je to veliko ohrabrenje, te da je danas veliki dan za sve pravoslavne vjernike.
-I ja lično se radujem što smo poslije skoro dvije godine dočekali da ovdje ustoličimo mitropolita dabrobosanskog. Mislim da je pred nama mnogo toga što treba da zajedno uradimo s  našim mitropolitom. Na obnovi  Mitropolije, na  obnovi crkvi, vraćanju  imovine mitropolije- rekao je Šarović.

Naglasio je kako je  svoje strane na ministarskoj poziciji opredijeljen da na tome radi.

-Da zajednički svi radimo pod vodstvom našeg uvaženog i dragog  mitropolita. A pred nama je da radimo i postignemo maksimalno što možemo-izjavio je Šarović.

Hrizostom je na tronu dabrobosanskih mitropolita nasljednik blaženopočivšeg mitropolita Nikolaja, koji je Mitropolijom upravljao od 1992. do 2015. godine.

(Fena/Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.