4.9.2017. 11:58
0
Uhapšena dva uposlenika KPZ-a, u ćeliji bjegunca pronađena dva uništena mobitela
Tužilaštvo KS izdalo je saopćenje nakon bijega Amela Sejfovića iz Kazneno-popravnog zavoda Miljacka koji se dogodio u nedjelju u 14:25 sati, piše agencija Patria.

MUP KS dojavu o događaju dobio je u 14:30 sati. 

- Nakon toga, po nalogu i pod nadzorom Tužilaštva KS policijski službenici MUP-a KS uz asistenciju pripadnika SIPA-e obavili su uviđaj u Kazneno-popravnom zavodu „Miljacka“. Nakon što je Tužilaštvo KS dobilo usmenu naredbu dežurnog sudije, izvršeni su pretresi tri ćelije, ambulante, svih ormarića koje koriste uposlenici KPZ-a, dva stana i dva automobila.

Pretresi su još u toku, a do sada su oduzeti telefoni uposlenika koji su bili na poslu u toku jučerašnjeg dana, u ćeliji Amela Sejfovića pronađena su dva uništena telefona. Izuzeti su video nadzori iz KPZ-a i sa okolnih objekata. Dva uposlenika KPZ-a lišena su slobode. Istovremeno, na području naselja Ciglane pronađen je motor za koji postoji sumnja da je korišten u bijegu.

Inače, u toku je uzimanje izjava od svih zaposlenika koji su tokom jučerašnjeg dana bili na radnom mjestu u KPZ-u. Za Amelom Sejfovićem i pomagačima intenzivno se traga.

(NAP/Merima Druškić)

KPZ
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.