4.9.2017. 16:47
0
Bukvarević uvrijedio borce ispred Vlade: Nazvao nas je neradnicima, on više nije naš ministar!
Demobilisani borci skoro tri mjeseca su pred Vladom Federacije BiH, a s dolaskom jeseni sve više njih, nakon što obave poljoprivredne radove, planira se pridružiti saborcima, piše novinska agencija Patria.

Pokušaj Salke Bukvarevića, koji je s nekolicinom njih prije izvjesnog vremena potpisao neki prijedlog rješenja, nije uspio. Ministrova želja bila je da se kamp ugasi, ali je njegova namjera brzo razotkrivena, tako da je boraca sve više. Borci koji su i dalje pred zgradom Vlade FBiH danas su zvanično poslali dopis u kojem su kazali da ne žele da im Bukvarević više dolazi u kamp niti je on za njih više njihov predstavnik.

Ova odluka je donesena nakon gostovanja Bukvarevića na TV1 gdje je borce faktički nazvao neradnicima, a što je duboko uvrijedilo one koji traže svoja prava tolike godine poslije rata.

- Poslali smo dopis ministru da nas on više ne predstavlja, a nakon izjava u kojima nas je nazvao neradnicima. Uradit ćemo i peticiju po opštinama da li je narod za nas i borci naši. Želimo da time pokažemo da nismo neradnici, a Bukvarević će to morati povući – kaže Mirsad Džafić, jedan od demobilisanih boraca koji je od prvog dana uz saborce.

Okupljeni ispred zgrade Vlade ne odustaju od zahtjeva da Vlada objavi spisak svih korisnika boračkih naknada i povlastica, ukine više od 1.600 boračkih udruženja te da onim borcima koji nemaju zaposlenje ili penziju osigura 320 KM mjesečnog dodatka i zdravstvenu skrb.

(Patria / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.