4.9.2017. 19:50
0
Crnadak: Ne smijemo dozvoliti da BiH bude proglašena za terorističko utočište
Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak gostujući u emisiji Dan uživo na N1 televiziji rekao je da se ne smije dozvoliti da BiH bude proglašena za terorističko utočište.

Na pitanje novinara kako komentariše činjenicu da je proteklih sedmica Bosna i Hercegovina bila tema komentara predsjednika Češke Republike, predsjednice Hrvatske i austrijskog ministra Kurza koji su u izjavama BiH okarakterisali kao terorističku prijetnju, Crnadak je rekao da „svi moramo biti na identičnom stavu, a to je da ne dozvoljavamo da budemo proglašeni kao neko terorističko utočište, ali u isto vrijeme se ne smijemo uljuljkati i pomisliti da ovdje ne postoji bilo kakva opasnost od terorizma".

Crnadak je rekao da je BiH zemlja koja je imala značajan broj ljudi na stranim ratištima, ali da se sada smanjio broj odlazaka na ta ratišta.

- On je praktično zaustavljen u prošloj godini, ali i dalje opasnost postoji - dodao je. 

Na pitanje šta su interesi predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović da često spominje BiH u kontekstu terorista, Crnadak je rekao da je to najbolje pitati predsjednicu Hrvatske. 

- Ne bih ulazio u to šta je ona misli kada nešto kaže. Mi trebamo biti fokusirani da svom snagom u najboljoj mogućoj saradnji službi i agencija na svim nivoima u BiH osiguramo bezbjednost za sve naše građane u RS i FBiH – rekao je Crnadak, prenosi NAP.

(Patria / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.