8.9.2017. 8:58
2
Potpisala 24 poslanika: Šta sadrži Deklaracija o Pelješkom mostu
Na 51. sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine predložena je i Deklaracija o Pelješkom mostu koju su do sada potpisala 24 poslanika. U Deklaraciji poslanici pozivaju nadležne organe Republike Hrvatske, odnosno Evropske unije, da bez odlaganja obustave sve radnje koje za cilj mogu imati umanjenje ili potpuno dokidanje suverenih prava BiH na moru, piše agencija Patria.

Izjašnjenje o ovoj deklaraciji bit će 13. septembra kada će biti nastavak sjednice PD PSBiH koja je prekinuta danas.

Kako je navedeno, nepohodno je poduzeti pravne radnje u pogledu zaštite suvrenih prava Bosne i Hercegovine na moru, a što uključuje pokretanje procedure za izlazak iz privremenog Ugovora o granici između BiH i Hrvatske, donošenje posebnog zakona o moru BiH i pokretanje pravnih procedura pred međunarodnim pravosudnim instancama. 

- Pozivaju se nadležni organi RH i Evropske unije da se uključe u bilateralne razgovore sa BiH u pogledu razgraničenja na moru na principima uvažavanja suverenih prava BiH na moru.

(NAP/Merima Druškić)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.