8.9.2017. 18:24
0
Radnik Šumskog gazdinstva “Drinić” peti dan štrajkuje glađu
Radnik Šumskog gazdinstva “Oštrelj-Drinić” iz Drinića (općina Petrovac), Zoran Latinović, već peti dan štrajkuje glađu.

“Stalni pritisci i mobing kojima je bio izložen, ne samo da nisu prestali, nego su se pojačali u zadnjih nekoliko dana, pa je tako jučer u njegovom odsustvu, protiv njega vođen disciplinski postupak”, saopšteno je iz Saveza sindikata bh. entiteta RS.

Osim pritisaka, Zoranu Latinoviću i njegovoj porodici, ovih dana su, kako se dodaje u saopštenju, upućene brojne prijetnje, zbog toga što je odbio da postane član “žutog sindikata” koji je u ovom preduzeću osnovan na inicijativu poslodavca.

Iz Sindikata podsjećaju da je direktor ovog šumskog gazdinstva Neđo Galić, radniku zbog neposlušnosti, smanjio koeficijent za obračun plate za 50 posto.

Na ovaj način direktor Neđo Gajić svrstao se u grupu poslodavaca koji na najgrublji način krše Konvencije Međunarodne organizacije rada, broj 89. i 98. koje garantuju autonomiju i slobodu sindikalnog organizovanja i djelovanja u preduzećima i ustanovama.

O svemu ovom bit će obavještena Međunarodna konfederacija sindikata iz Brisela, piše “Fena”.


0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.