11.9.2017. 8:38
4
Potpisivanje protestnog poziva za rješavanje problema vodosnabdijevanja u KS
Potpisivanje protestnog poziva i prijedloga Skupštini Kantona Sarajevo u namjeri da se preduzmu hitne mjere na rješavanje problema vodosnabdijevanja Sarajeva počinje danas u parku pred zgradom Kantona Sarajevo, najavljuju iz Eko akcije.

Ističu da svakodnevne redukcije traju već godinama usljed nedovoljnog ulaganja u održavanje i obnovu vodovodne mreže kao i zaštitu postojećih i obezbjeđivanje novih izvorišta. Pri tome, tvrde, redukcije, kao i nesmetana izgradnja u vodozaštitnim zonama, dovode u pitanje i kvalitet vode.

Navode da je nebriga kulminirala unazad nekoliko godina kada su davanja iz kantonalnog budžeta za održavanje i rekonstrukciju vodovodne infrastrukture drastično smanjena. 

- Pozivamo stanovništvo Sarajeva da dođe na potpisivanje otvorenog protestnog poziva Skupštini KS, čime ćemo poslati poruku vlastima da imaju sve instrumente za hitno rješavanje ovog problema i da je krajnje vrijeme da ih iskoriste. Građani će moći potpisati protestni poziv od 10.30 do 12.30 sati, od ponedjeljka do petka - navedeno je u pozivu.

Protestnu kampanju organiziraju ''Jedan grad, jedna borba'', Udruženje ''Eko akcija'' i građanska inicijativa ''Borba za život''.

(FENA/Amila Alijagić)

4
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.