12.9.2017. 20:45
0
Prekinuta sjednica parlamenta RS-a, revizorski izvještaji na narednom zasjedanju
Sjednica Narodne skupštine RS-a prekinuta je večeras, a za sutra u 10.30 sati zakazan je kolegij, a za 12 sati i nastavak zasjedanja.

Nezvanično, predsjednik Narodne skupštine RS-a Nedeljko Čubrilović je večeras, na sjednici kolegija rekao da bi se izvještaj Glavne službe za reviziju o provedenoj finansijskoj reviziji Konsolidovanog godišnjeg finansijskog izvještaja za korisnike budžeta RS-a u prošloj godini, na čijoj raspravi insistira opozicija, mogao uvrstiti na dneveni red naredne sjednice, jer bi njihovo “vraćanje” na dnevni red ovog zasjedanja, a nakon što je Odbor za finansije i budžet zatražio njihovo skidanje, bilo kršenje poslovnika entitetskog parlamenta

Lideri opozicije, SDS-a, PDP-a i NDP-a, najavili su da će se o tome konsutovati sa svojim poslanicima i sutra će u nastavku sjednice kolegija saopćiti svoju odluku.

Prethodno su poslanici opozicije u Narodnoj skupštini RS-a zaprijetili večeras da će fizički spriječiti rad parlamenta.

-Nećemo dozvoliti da se rad Skupštine održava na ovaj način sve dok se ne bude poštovali zakoni i dok na dnevni red ne stavite izvještaj Glavne službe za reviziju javnog sektora RS-a. Na najbrutalniji način ste onemogućili da raspravljamo o tom, jednom od ključnih dokumenta - revizorskom izvještaju - rekao je večeras poslanik NDP-a Dragan Čavić.

Nakon toga su zauzeli prostor na kojem je skupštinsko rukovodstvo, namjeravajući blokirati rad parlamenta.

Ipak, nakon sjednice kolegija, odlučeno je da se sjednica za večeras prekine.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.