13.9.2017. 12:28
0
Čubrilović izrekao mjeru udaljavanja opozicije iz parlamenta RS-a
Predsjednik Narodne skupštine RS-a Nedeljko Čubrilović izrekao je danas mjeru udaljvanja sa sjednice poslanicima opozicije koji su fizički blokirali rad parlamenta.

Zasjedanje je prekinuto, a bit će nastavljeno, kako je rekao, kada se za to stvore uslovi i to s onim poslanicima koji žele da rade.

- Nikada nisam mislio da ću se naći u ovakvoj situaciji – rekao je Čubrilović.

Zbog očuvanja digniteta entitetskog parlamenta, bilo je, kaže, neophodno preduzeti određene mjere u skladu s Poslovnikom.

- Niko nema pravo da sprječava rad Narodne skupštine - istaknuo je, dodajući da je RS važnija i od pozicije i opozicije.

Tvrdi da su poslanici opozicije pred vladajuću većinu postavili ultimativne uslove, među kojima i da se izvještaj revizije o stanju budžeta u prošloj godini razmatra na ovoj sjednici, što, kako je rekao, nije moguće.

Rasprava o toj spornoj tački mogla bi da se održi na narednoj sjednici.

(Fena/Alen Avdić)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.