13.9.2017. 16:15
1
Sastanak Cormack, Wigermark, Čović: Opći izbori 2018. se moraju održati
Ambasadorica Sjedinjenih Američkih Država Maureen Cormack i specijalni predstavnik EU i šef Delegacije EU u BiH Lars-Gunnar Wigemark sastali sa predsjedavajućim Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Draganom Čovićem. Razgovarali su o nizu pitanja koja se tiču reformi, novom zamahu na putu ka EU, te osnaživanju vladavine prava, saopćeno je nakon sastanka.

Također su naglasili odgovornost svih bosanskohercegovačkih političara da osiguraju da se Opći izbori 2018. godine održe nesmetano i da se institucije formiraju pravovremeno. Predsjedavajući Predsjedništva Čović obavezao se na razgovor o mogućim izmjenama i dopunama Izbornog zakona u duhu dijaloga i konsenzusa.

Ambasadorica Cormack i specijalni predstavnik EU i šef Delegacije EU u BiH Lars-Gunnar Wigemark naglasili su da bilo koji prijedlog mora poštovati sudske odluke i vladavinu prava, te približavati zemlju standardima Evropske unije. SAD i EU podržavaju konstruktivna nastojanja da se riješe razlike u stavovima i da zemlja napreduje na putu ka EU. 


(Patria/Admir Oručević)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.