15.9.2017. 14:03
12
Radončić odgovorio Izetbegoviću: Zašto nikada nije objasnio ništa o tome da je Ramiza Delalića sumnjičio da je minirao mezar Alije Izetbegovića
Savez za bolju budućnost (SBB) BiH optužio je predsjednika SDA Bakira Izetbegovića za ponavljanje, kako se navodi u saopćenju za javnost, najprljavijih laži o Fahrudinu Radončiću.

- Ipak, iako se ljuti zbog Radončićevih dijagnoza o državnoj mafiji i toga da su na kvazikongresu htjeli da podijele BiH 1993. godine, Izetbegovića treba podsjetiti na nekoliko činjenica: zašto nikada nije objasnio svoju ulogu u ubistvima Juke Prazine, Nedžada Ugljena, Joze Leutara, pokušaju ubistva Sefera Halilovića i ubistvu njegove porodice, ubistvu Mušana Topalovića Cace i tome da je u internim krugovima Ramiza Delalića sumnjičio da je minirao mezar rahmetli Alije Izetbegovića? Kakva su njegova saznanja o misterioznim odlascima Mirsada Hujdrura Hujke, Safeta Zajke, Envera Šehovića, Abdulaha ef. Kubata, Arifa Pašalića, ranjavanju Ismeta Bajramovića Ćele, do čudnih smrti akademika Sulejmana Redžića ili Mustafe Hajrulahovića Talijana - saopćeno je iz SBB-a. 

Iz ove stranke Izetbegovića optužuju i da "završava velikosrpske ideje podjele BiH natroje, jer uporno želi da pokaže da Bošnjaci ne mogu da žive sa drugima".

- Igranje za diktatorski erdoanovsko-begovski koncept je igra za ostvarivanje ruskih utjecaja u BiH i to sada svako vidi - navodi se u saopćenju.

Između ostalog iz SBB-a ističu i kako Izetbegović ne demantuje da je htio da poništi potpis o granici između BiH i Hrvatske.

- Umišljeni diktator zna da se Bošnjaci uspravljaju i zato je panika u njegovom rječniku i redovima sve veća - navodi se u saopćenju za javnost SBB-a i dodaje kako "jeftinim lažima, političkim procesima, svojom tajnom policijom i radikalima koje okuplja neće uplašiti građane i treba znati da mora otići".

(Fena)

12
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.