18.9.2017. 14:53
0
Potpisan protokol u suradnji između IPA Adriatic CBC i Sveučilišta u Mostaru
Rektorica Sveučilišta u Mostaru Ljerka Ostojić i direktorica Upravljačkog tijela IPA Adriatic CBC programa Paola Di Salvatore potpisale su u ponedjeljak u Mostaru Protokol o suradnji između IPA Ariatic CBC i mostarskog Sveučilišta.

Protokol je potpisan u sklopu obuke o korištenju europskih fondova, financiranja i izrade projekata i sklapanja partnerstva, koja se održava na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti na Sveučilištu u Mostrau. Obuku su organizirali Grad Mostar, Hercegovačko-neretvanska županija i IPA program.

 Di Salvatore je u izjavi za medije kazala kako se nada da će ovo potpisivanje biti "klica koja će omogućiti suradnju u budućnosti".

 Zahvalila je rektorici Ostojić jer, kako je istaknula, upravo je njezin angažman jako bitan za provođenje politike, jer ona kao predstojnik institucije znanja, igra vrlo bitnu ulogu u cijelom tom procesu.

 - Bez znanja danas se ništa ne može ni na lokalnoj ni na europskoj razini, jer znanje je početak svega – kazala je Di Salvatore.

 Prema njezinim riječima, rektorica Ostojić je iskazala povjerenje na način da je prva, od osam država, potpisala ovaj protokol o suradnji što je bio početak ove cijele suradnje, a takav oblik suradnje se očekuje na razini Europske unije.

 Rektorica Ostojić ocijenila je kako je današnje potpisivanje protokola kruna aktivnosti suradnje s Gradom Mostarom i Monte Grotom.

 - Svima su puna usta IPA projekata, povlačenje sredstava, Europske unije. Međutim ovo je jedan konkretan korak kako ići prema tomu i kako povući sredstva iz EU što će biti i na dobrobit i Sveučilišta i cijele jedne regije – poručila je Ostojić.

(FENA/Merima Druškić) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.