22.9.2017. 15:38
0
Cormack se sastala sa grupom načelnika i gradonačelnika
Na marginama "Američkog biznis foruma za promociju i umrežavanje" koji se održava danas u Banjaluci, ambasadorica SAD-a u BiH Maureen Cormack susrela se sa grupom načelnika i gradonačelnika, što je bila prilika za razgovor o tome kako su oni poboljšali poslovnu klimu u svojim opštinama i gradovima.

Kako navode iz Pres službe Američke ambasade, razgovor tokom radnog ručka bio je s  posebnim akcentom na najefikasnije metode za ostvarivanje ekonomskog rasta i kako Ambasada SAD-a u BiH može pružiti podršku daljem razvoju na lokalnom nivou.

Većina načelnika i gradonačelnika koji su danas prisustvovali radnom ručku na čelu su opština i gradova koji su dobili BFC certifikate za povoljno poslovno okruženje.

Ti certifikati se dodjeljuju na osnovu uslova za poslovanje na lokalnim nivoima s ciljem da omoguće razmjenu iskustava, podstaknu kvalitetno upravljanje lokalnih vlasti i povećaju konkurentnost među opštinama i gradovima u regionu i tako privuku nove investicije.

Sastanku su prisustvovali načelnik Općine Lukavac Edin Delić, gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović, gradonačelnik Bijeljine Mićo Mičić, gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković, gradonačelnik Goražda Muhamed Ramović, načelnik Opštine Gradiška Zoran Adžić, saopćeno je.

(FENA/Merima Druškić) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.