23.9.2017. 19:30
1
Adil Osmanović posjetio izložbeni prostor BiH na XI Expo u Kini
Ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine Adil Osmanović posjetio je danas u Hanghzou u Kini izložbeni prostor BiH koji je otvoren u okviru XI Expo "Kina Hangzou kulturne i kreativne industrije" i IX Expo kineskog nematerijalnog kulturnog naslijeđa.

Izložba je otvorena u okviru foruma ministara kulture Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope (16+1), a predstavile su se zemlje učesnice izložbom koju su zajedno otvorili ministri kulture zemalja Centralne i Istočne Evrope i kineski ministar kulture Luo Shugang.

Bosna i Hercegovina predstavila se tradicionalnim zanatima. Izložbeni prostor BiH posjetili su ministri Osmanović i Shugang i tom prilikom razgovarali sa Enesom Sarajlićem koji je predstavio tradicionalni način izrade džezve. 

Održana je i promocija muzičkih akademija iz Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope, kao i inauguracija Umjetničko-kreativnog centra Kina- zemlje Centralne i Istočne Evrope.
 
(NAP/Amila Alijagić)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.