23.9.2017. 21:30
1
Susret predsjednika SABNOR BiH Bakira Nakaša i članova SABNOR Vareš
Predsjednik Saveza antifašista i boraca Narodnooslobodilačkog rata rata (SABNOR) BiH Bakir Nakaš sa saradnicima posjetio je danas članove organizacije SABNOR-a u Varešu, koja je aktivirana nakon višegodišnje pauze.


Na današnjem druženju u Varešu evocirali su, zajedno sa prijateljima iz općinskih organizacija Ilijaša, Breze i Olova, sjećanja na ranije aktivnosti i dogovorili planove. Istaknuta je značajna podrška načelnika Općine Vareš koji je, kako je istaknuo Nakaš, pokazao razumijevanje za ponovno uspostavljanje te nevladine organizacije, a dodijeljen im je i prostor za rad. Nakaš precizira da su članove te općinske organizacije i ranije bili aktivni, te dolazili na razne manifestacije.

- Moramo se vratiti tradiciji, a to je da BiH kao multinacionalna, multireligijska i multietnička treba da bude izvanredan primjer kako i na koji način organizirati zajednički život na jednom prostoru - naglasio je Nakaš. 

Uz podršku SABNOR-a Zenica, preregistrirana je Općinska organizacija SABNOR-a u Varešu i od ove godine djeluje sa novim rukovodstvom. Organizacija je multietnička, a predsjednik je Zehrid Cigura. Usvojeni su planovi rada, a uz pomoć općinskih organizacija iz Olova, Breze, Ilijaša uključili su se u mrežu lokalnih udruženja koja baštine tradiciju narodnooslobodilačke borbe.   

(FENA/Amila Alijagić)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.