28.9.2017. 16:30
3
Karamatić u raspravi: Ovo što radite vodi ka ratu!
Mario Karamatić je danas u Parlamentu BiH šokirao svojim obraćanjem Halidu Genjcu, kada je rekao povišenim tonom da je posrijedi kršenje Ustava BiH govoreći o usvajanju Deklaracije o Pelješkom mostu.


- Mora se poštivati Ustav. Preglasavali ste u PD, kako vas nije stid, ne možete preuzimati ovlasti. Ako vam je to cilj, neće moći tako. Jednom sam branio ovu zemlju, branit ću je opet. Ovo što radite sad, vodi ka ratu – kazao je Karamatić.   

Na njegove riječi reagirao je Safet Softić (SDA). On je prvo podsjetio na situaciju prije početka današnje sjednice, kada je Karamatić podijelio delegatima SDA keks "TOPS". Softić je rekao da je to neprimjeren čin i da je tako napravio cirkus od Doma naroda. Nakon toga, pozvao je Karamatića da se izvini Genjcu zbog povišenog tona, te je istakao da je nedopustivo da se ukazuje na rat.

(NAP/Amila Alijagić)

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.