28.9.2017. 19:43
0
U Travniku otkrivena spomen-ploča ubijenom policajcu Anti Valjanu, mjesec dana nakon toga ubijen i Perica Bilić
U Travniku je danas otkrivena spomen-ploča u znak sjećanja na policajca Antu Valjana, koji je poginuo 31. srpnja 1998. godine, u eksploziji naprave postavljene u blizini Policijske stanice Travnik.

Ministar unutarnjih poslova SBŽ-a Feliks Vidović podsjetio je da počinitelji tog zločina ni nakon 19 godina nisu otkriveni i privedeni pred lice pravde.

- Istraga je otvorena 1998. godine i provodila ju je Federalna uprava policije (FUP), a predmet, prema mojim saznanjima, još nije zatvoren. Stoga pozivam sve koji imaju bilo kakvu informaciju da se obrate policiji. Nadam se da će počinitelji konačno biti otkriveni, kako bi obitelj dobila barem neku satisfakciju - kazao je Vidović.

Otkrivanju spomen-ploče i polaganju cvijeća, uz članove obitelji poginulog policajca, prisustvovali su i predstavnici MUP-a SBŽ-a te službenici Policijske uprave Travnik.

Mjesec dana prije ubojstva policajca Ante Valjana, u Travniku je poginuo i policajac Perica Bilić uslijed aktiviranja eksplozivne naprave postavljene pod njegov automobil, dok je 1999. godine, na isti način, teško ozlijeđen policajac Vlado Stojak.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.