29.9.2017. 9:37
6
"Ovu bestidnu odluku smatramo uvredom svim žrtavama Grbavice oličene u monstruoznom ubistvu istinskog heroja, Gorana Čengića"
Građanski savez (GS) Novo Sarajevo oštro osuđuje 17 vijećnika koji su donijeli sramotnu odluku o imenovanju sportske dvorane "Novo Sarajevo".

Građanski savez Novo Sarajevo u saopćenju navodi da pored koalicije SDA i SBB od 13 vijećnika "postoji interesna skupina koju sačinjavaju predsjedavajuća OV Ana Baltić iz Stranka penzionera/umirovljenika i Zuhmed Džaka iz BPS – Sefer Halilović koji poslušnim dizanjem ruke na poklon od koalicije SDA-SBB dobio poziciju zamjenika predsjedavajuće".

- Mi u GS Novo Sarajevo ovu bestidnu odluku smatramo uvredom svim žrtavama Grbavice oličene u monstruoznom ubistvu istinskog heroja, sportiste i reprezentativca SFRJ, našeg sugrađanina Gorana Čengića. Imena 17 vijećnika vladajuće većine ostat će vječno upisana crnim slovima u analima Grada Sarajeva - stoji u saopćenju.

GS Novo Sarajevo na kraju navodi da je u maju ove godine već simbolično dao ime sportskoj dvorani na Grbavici po  Goranu Čengiću i "ona će se za nas uvijek tako zvati". 

(Fena / Haris Ahbabović)

6
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.