28.9.2017. 14:35
0
SDA: Radončić nastavlja provoditi neshvatljivu politiku
Koristeći činjenicu da je dio vladajuće koalicije, predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić je do sada na pozicije imenovao skoro hiljadu svojih kadrova, a u isto vrijeme pokušava rušiti Vijeće ministara i blokirati rad Parlamenta Federacije BiH, ocijenila je Stranka demokratske akcije.


 - Dok nastoji zaustaviti reformske procese, politički pogubljeni Radončić nastavlja iskorištavati poziciju šefa jedne od vladajućih stranaka i isključivo zarad ličnih interesa na dobro plaćene funkcije postavljati osobe za koje vjeruje da mu posredno mogu biti od pomoći. Zabrinut za procese koji se vode protiv njega, ranije je u javna preduzeća i institucije „uhljebio“ članove porodica istaknutih nosilaca pravosudnih funkcija, želeći tako da ostvari uticaj i kontrolu nad Visokim sudskim i tužilačkim vijećem i drugim institucijama u pravosuđu - stoji u saopćenju.

Iz SDA dodaju da se Radončić ne zaustavlja na tome, pa pod svoju kontrolu pokušava staviti i nevladin sektor i tzv. nezavisne analitičare. 

 - Za svoju potpredsjednicu nedavno je imenovao suprugu menadžera Centra civilnih inicijativa (CCI) Adisa Arapovića, a sada je u Nadzorni odbor BH Telecoma postavio majku portparolke Transparency Internationala Svetlanu Cenić. Javnosti u BiH je poznato da je Svetlana Cenić tokom agresije na BiH bila dijelom Karadžićevog paljanskog rukovodstva i najbliža saradnica Nikole Koljevića, Momčila Krajišnika i Jovana Tintora. Poznati su i detalji njenog nečasnog svjedočenja pred Haškim tribunalom, gdje je neistinama o konc-logoru Trnopolje branila svoje ratne šefove. Njenom novom šefu Fahrudinu Radončiću ništa od toga nije smetalo, što samo još jednom potvrđuje da je zbog svojih privatnih interesa spreman pogaziti sve principe. Nakon što je na suđenju u Prištini Bošnjake optužio za početak rata, sada imenovao saradnicu ratnih zločinaca u Nadzorni odbor BH Telecoma, vjerujemo da su bh. javnosti mnogo jasniji potezi koje povlači Radončić, a time i stvarni razlozi njegovog dolaska u BiH - navodi se u saopćenju.

(FENA/Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.