3.10.2017. 14:22
0
Denis Zvizdić: Sredstva od povećanja akciza moraju biti usmjerena na izgradnju cesta
Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine pozvao je danas članove Upravnog odbora Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH, a posebno predstavnike entiteta, da postignu saglasnost o tekstu Zakona o akcizama koji će sadržavati potreban nivo transparentnosti i jasno definiranu namjenu sredstava.

Kako je naveo u saopćenju, iz dosadašnjih relevantnih javnih istupa nosilaca zakonodavne i izvršne vlasti, kao i brojnih predstavnika privredne i akademske zajednice, evidentno je da sredstva koja će biti prikupljena od povećanja akciza na gorivo moraju biti isključivo namijenjena i usmjerena na izgradnju autocesta i cesta u BiH.

- Jedino tako definirana namjena sredstava, stvara potrebnu pretpostavku i otvara realne mogućnosti za usvajanje zakona. Akcize su pokrenute zbog izgradnje autocesta i cesta, s namjerom pokretanja novog investicionog ciklusa, povećanja ukupne konkurentnost i stvaranja mogućnosti za otvaranje novih radnih mjesta - podsjetio je Zvizdić.

Stoga, dodao je, svi istinski zagovornici novih investicija u sektoru cestogradnje, očekuju da Zakon o akcizama bude odraz takvih razvojnih ideja i planova, saopćeno je danas iz Vijeća ministara BiH, nakon najave nastavka sjednice Upravnog odbora UIO-a na kojoj se očekuje usvajanje prijedloga Zakona o akcizama, a koji će biti upućen Vijeću ministara BiH.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.