3.10.2017. 17:00
0
Ambasadorica SAD-a u BiH: Akcize su ključne za napredak
Ambasadorica SAD u BiH Maureen Cormack upozorila je danas da su porezi teško pitanje u mnogim zemljama, ali da su ključ za napredak. Jedan od njih su akcize, istakla je Cormack.

Ambasadorica SAD u BiH Maureen Cormack upozorila je danas da su porezi teško pitanje u mnogim zemljama, ali da su ključ za napredak. Jedan od njih su akcize, istakla je Cormack.

- Postoji razumna sumnja gdje će novac završiti zbog korupcije u državi, ali to bh. vlasti moraju riješiti sa međunarodnim institucijama - poručila je ona, javlja TV1.

Američka ambasadorica u BiH navela je da bez usvajanja zakona o akcizama naša država neće moći graditi autoput.

- Znam da postoje brige da će gorivo poskupiti, ali moramo misliti o budućnosti i kako će to poboljšati živote građana. Infrastruktura privlači investicije. Ljudima u ruralnim područjima ovo je takođe potrebno, jer je agrokultura važna, ali moramo razmišljati o širem razvoju - kazala je Cormack.

Osim toga, BiH potrebna je reforma Izbornog zakona, a ambasadorica očekuje dogovor domaćih vlasti o tom pitanju, što će SAD podržati.
 
Cormack danas prisustvuje konferenciji povodom promocije knjige "Vizija 2020: Reforme u Bosni i Hercegovini - put ka evropskoj budućnosti'' koja se održava u sarajevskom hotelu "Evropa.

Ambasadorica SAD u BiH smatra da ova knjiga sadrži širok niz tema, koje treba da motivišu na razmatranje mnogih rješenja.

(Patria / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.