3.10.2017. 16:40
0
U Kaknju počela sezona grijanja toplom vodom iz Termoelektrane
S prvim danima oktobra u Kaknju je počela nova sezona daljinskog grijanja toplom vodom iz tehnološke zone kompanije "Termoelektrana Kakanj".

U skladu s potrebama građana i poslovnih subjekata, koji svoje stambene i poslovne prostore zagrijavaju toplom vodom iz sistema gradskog grijanja, menadžment JP "Grijanje" Kakanj donio je odluku da se pokrene grijanje iz mreže s toplom vodom.

Sistem gradskog daljinskog grijanja u Kaknju već decenijama funkcionira na opće zadovoljstvo korisnika, jer se za zagrijavanje koristi 'otpadna' topla voda u tehnološkom procesu proizvodnje električne energije kakanjske Termolektrane, koja posluje u sistemu JP Elektroprivrede BiH.

Ovakav sistem zimskog zagrijavanja objekata u Kaknju je jedno od ekološki najboljih rješenja za naseljena mjesta, jer omogućava grijanje koje ne zahtijeva dodatno korištenje energenata i nije ovisno od vanjskih temperatura zraka, s obzirom na to da se sistem može koristiti i za proizvodnju sanitarne tople vode za domaćinstva tokom ljetnih mjeseci.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.