4.10.2017. 19:15
0
UO UIO BiH usvojio novi prijedlog zakona o akcizama
Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje (UO UINO) BiH je na današnjoj sjednici većinom glasova za postigao saglasnost o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama u BiH


Upravni odbor UIO BiH usvojio je raniji prijedlog koji je već prošao na Domu naroda BiH.

Predsjedavajući Vijeća ministara Denis Zvizdić se nije složio sa ovim prijedlogom jer, kako je naveo, raspodjela neće biti transparentna i akcize nisu namjenske.

Zvizdić tvrdi da ovaj prijedlog neće proći na Predstavničkom domu.

Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama u BiH predviđa povećanje akciza na naftu i naftne derivate za 0,15 KM.

Ovaj nacrt bio je predmet razmatranja na sjednici Upravnog odbora UIO BiH koja je održana u ponedjeljak u Banjoj Luci, ali tada nije postignut dogovor. 

Vijeće ministara BiH i Vlada Federacije BiH isključivo traže da namjena bude unaprijed određena i da se sredstva moraju obavezno i automatski koristiti za izgradnju autocesta i cesta.

Na drugoj strani, Vlade Republike Srpske pokušava dio sredstava ubaciti u formulu određivanja namjene na bazi vladinih odluka. 

(NAP/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.