7.10.2017. 15:45
0
Ivanić: Glavni problem će biti odnos između Bošnjaka i Hrvata, RS može postati pozitivan dio BiH
U Banja Luci je počeo Osmi programski sabor PDP-a kojem pored članova i simpatizera prisustvuje i počasni predsjednik te stranke Mladen Ivanić.

U uvodnom obraćanju Ivanić je govorio o pritiscima kojima je za vrijeme PDP-ove vladavine u entitetu bila izložena Republika Srpska, ali i o novim tendencijama.

Kaže da jaka ekonomija, jačanje međunarodnih veza, bolja politička atmosfera mogu obezbijediti opstanak. Upozorava da je samo jedna ambasada prošle godine izdala 15.000 radnih viza uglavnom Srbima i Bošnjacima.

N1 javlja da Ivanić sa političke strane vjeruje da Republika Srpska uz novo rukovodstvo može biti pozitivan dio Bosne i Hercegovine, a glavni problem po Ivaniću u budućnosti u Bosni i Hercegovini biće neriješen odnos Bošnjaka i Hrvata.

"Republika Srpska ima sve elemente da snažno jača svoju poziciju i da iz te faze kada je na nju vršen neviđeni pritisak da ona pređe u fazu da bude ta koja će se pozitivno tretirati u Bosni i Hercegovini. Mi to možemo. Zapamtite, u narednih pet do 10 godina glavni problem biće odnos između bošnjačkog i hrvatskog naroda i da taj lažni sklad koji je svojevremeno napravljen će opterećivati BiH", zaključio je Ivanić, javlja N1, prenosi NAP.


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.