9.10.2017. 21:45
0
Gradski odbori SDP-a i DF-a održali prvu zajedničku sjednicu u Mostaru
Osnovni cilj zajedničkog djelovanja mostarskih gradskih odbora Socijaldemokratske partije (SDP) BiH i Demokratske fronte (DF) je napraviti pravednije i bolje bh. društvo oslobođeno od raznih nacionalizama, podjela, isključivosti i segregacija – izjavio je u Mostaru predsjednik Gradskog odbora SDP-a Edin Zagorčić uoči prve zajedničke sjednice dviju stranačkih organizacija.


Zagorčić je na konferenciji za novinare, upriličenoj tim povodom, pozvao i sve lijevo orijentisane, građanske stranke i partije te nezavisne intelektualce, kao i nevladine organizacije da im se pridruže na tom putu.

Predsjednik mostarskog Gradskog odbora DF-a Mahmut Trčalo naglasio je kako bi na večerašnjoj zajedničkoj sjednici trebala biti usvojena deklaracija o Gradu Mostaru, kao i poslovnik o zajedničkom radu.

Na sjednici će biti izabrano i koordinaciono tijelo koje će imati zadatak da između sjednica gradskih odbora DF-a i SDP-a vrši analizu političke situacije, stanja u gradu i stanja u državi.

Deklaracije o Gradu Mostaru, kako je rečeno, podcrtat će njihovo opredjeljenje za jedinstveni Mostar, za grad koji će svima garantovati jednaku sigurnost i koji će pružiti svima iste šanse i mogućnosti.

- Ovo nije prvi put da zajednički djelujemo, ovo je samo nastavak zajedničkog rada gradskih odbora DF-a i SDP-a na lokalnom nivou - naglasio je Trčalo, dodavši kako se nada da će njihova saradnja rezultirati što boljim uspjehom na izborima 2018. godine.

Obećao je kako će učiniti sve što je u njihovoj moći da iniciraju održavanje lokalnih izbora u Mostaru jer, kako je kazao, svjesni su da je upravo zbog dugogodišnjeg neodržavanja izbora situacija u gradu vrlo loša.

Učesnici konferenciji naglasili su kako neće mirno sjediti i šutjeti te da je dosta ovakve situacije, političke konfuzije i ucjena vladajućih prema građanima Mostara.

Poručili su i da će na jednoj od narednih sjednica, a možda i na večerašnjoj, donijeti određene zaključke u kojima će od međunarodne zajednice zatražiti aktivnije učešće u rješavanju problema Mostara.

Na zajedničkoj sjednici glavnih odbora Socijaldemokratske partije BiH i Demokratske fronte, koja je održana u septembru u Sarajevu, predsjednici tih stranaka potpisali su Okvirni plan zajedničkog djelovanja za opće izbore 2018. godine.

(FENA/Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.