10.10.2017. 9:46
0
Danas godina dana od smrti studentica Selme i Edite, suđenje Sefiću i pomagačima u toku
Ispred zgrade Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine u Sarajevu danas će biti obilježena godišnjica smrti studentica Selme Agić i Edite Malkoč. Okupljanje građana će biti održano od 12.00 do 13.00 sati u organizaciji porodica nastradalih studentica, dekanata Filozofskog fakulteta i neformalne grupe studenata psihologije, piše agencija Patria.

Na Kantonalnom sudu u Sarajevu u toku je postupak protiv Sanjina Sefića, njegove sestre Sare Sefić, te još nekoliko pomagača koji su Sefiću pomogli nakon nesreće.

Sefić je velikom brzinom prošao na crveno svjetlo i na pješačkom prijelazu u ulici Zmaja od Bosne je udario studentice. Jedna je na mjestu ostala mrtva, dok je druga preminula u bolnici. 

Sefić je u noći 10. na 11. oktobar nakon nesreće isplanirao bijeg te je u ranim jutarnjim satima preko GP Uvac pobjegao u Srbiju gdje je vrlo brzo uhapšen u Novom Sadu. U ekstradicijskom pritvoru bio je do 9. januara kada je predat bh. pravosuđu.

Sefić je granicu prešao zbog propusta MUP KS koji nije na vrijeme javio Graničnoj policiji BiH da obrate pažnju. Pritom je također tadašnji komesar Vahid Ćosić imao mogućnost da dobije pomoć Obavještajno-sigurnosne agencije kako bi locirali Sefića. No, on to nije uradio. Ubrzo nakon toga Ćosić je smijenjen sa mjesta komesara. 

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.