10.10.2017. 16:28
0
Zvizdić: Usaglašeno 95 posto a verificirano 50 posto odgovora iz Upitnika EK
Bosna i Hercegovina pripremila je gotovo 50 posto odgovora na Upitnik Evropske komisije, koje će za nekoliko dana tim za prevođenje početi prevoditi, kazao je predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić nakon sjednice Vijeća ministara BiH koja je održana danas u Sarajevu.

Naveo je da su definirani odgovori na 17 poglavlja iz Upitnika, što je između 6.000 i 7.000 odgovora.

- Poslije blokada i opstrukcija, u protekla dva mjeseca sva tijela intenzivno rade na pripremi odgovora - rekao je Zvizdić te dodao da je više od 95 posto odgovora usaglašeno, ali da je oko 50 posto verificirano.

Smatra da će i ostatak biti verificiran dok prvi dio bude preveden.

Naveo je da na prijevodu rade 143 prevodioca.

- Nadamo se da ćemo do kraja godine pripremiti odgovore iz Upitnika Evropske komisije - poručio je Zvizdić.

(Fena/Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.