12.10.2017. 16:17
0
Zvizdić na konsultacijama: Poslanici Saveza za promjene neće podržati zakon o akcizama
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić nastavio je danas u Sarajevu razgovore s parlamentarcima o prijedlogu seta Zakona o akcizama, prenosi agencija Patria.

U razgovoru sa poslanicima Saveza za promjene kojeg je predvodila Aleksandra Pandurević, predsjednica Kluba SDS-a, predsjedavajući Zvizdić je ponovio stav da je u procesu usvajanja ovog izuzetno važnog zakona, neophodno u potpunosti jasno definisati namjenu prikupljenih sredstava, te da je o prikupljenim sredstvima potrebno redovno i transparentno izvještavati javnost i Parlament BiH.

Predsjednica Kluba SDS-a, Aleksandra Pandurević se zahvalila predsjedavajućem Zvizdiću na razgovoru i rekla da je njihov zahtjev, također zasnovan na potpuno transparentnom trošenju prikupljenih sredstava. Rekla je i da to nije vidljivo u predloženom tekstu  i da poslanici Saveza za promjene neće podržati ovakav prijedlog Zakona.

Predsjedavajući Zvizdić će u narednom periodu nastaviti razgovore sa svim akterima u procesu usvajanja seta Zakona o akcizama.

(Fena/Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.