14.10.2017. 21:50
0
Opozicija odgovorila Dodiku: Provedi referendum, nemoj tražiti opravdanje za svoju nemoć
Dragan Čavić, predsjednik NDP-a (Savez za promjene) kazao je da vlast u RS-u traži opravdanje za svoju nemoć te da referenduma o Sudu i Tužilaštvu BiH neće biti, piše agencija Patria.

Čavić je pozvao Dodika i kolege da poštuju odluke koje donesu i da održe referendum.

- Pozivam Dodika, Stevandića, Čubrilovića i sve one koji su glasali ZA referendum, da ga održe. Pozivam ih da poštuju zakon i da se ne igraju mačke i miša. Donio si odluku? Sprovedi je! Provedi odluku NS RS - kazao je Čavić.

Dragan Mektić iznio je stavove SDS-a navodeći da smatramo da nije iskreno šta Dodik radi te da je riječ o predstavi.

- Po ne znam koji put, na ovakav način nas Dodik uvlači u ovu priču, da izglasa zakon, a sada traži od nas da mi krenemo za tim radikalnijim mjerama, koje imaju populističku svrhu, i da narod odvrati od životnih problema, velike krize i sunovrata u koji RS ide u svim segmentima - kazao je Mektić. 

Mektić je iskoristio priliku te pozvao Dodika da se napravi referendum o Zakonu o ispitivanju porijekla imovine.

- Ako ima rezervu prema Sudu i Tužilaštvu BiH, ima odluku NSRS, pa neka završi referendum. Odluka je objavljena u Službenom glasniku. Dodik je podijelio srpski narod u RS, pokušava da glumi predsjednika svih građana, a sve radi da šikanira i oteža situaciju građanima u opštinama gdje nije na vlasti. Ne želimo da budemo žrtve i predmet obmane - rekao je ministar sigurnosti BiH.

Dodik je danas pozvao opozicione stranke u Republici Srpskoj da se u roku od deset dana izjasne da li podržavaju taj referendum ili ne. Odluku o referendumu donijela je skupštinska većina, predvođena SNSD-om u Narodnoj skupštini RS prije dvije godine. Ta odluka je sve do nedavno držana u ladicama, da bi nakon pritiska opozicije bila objavljena u Službenom glasniku i time teče rok za održavanje referenduma. 

(Patria / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.