15.10.2017. 11:13
1
Dr. Maksić: Nisam bitan ja, niti klinika, već pacijenti
Dr. Senad Maksić i dr. Mirza Biščević gostovali su u emisiji "Tačka na 7" na N1 televiziji u kojoj su govorili o razlozima napuštanja KCUS-a, prenosi agencija Patria.
Kako je kazao dr. Maksić, on će već u srijedu preći da radi u Opću bolnicu "Dr. Abdulah Nakaš".

- Sada kako stvari stoje, u srijedu ćemo nas trojica preći u Opću bolnicu. Hasan Tanović, Semin Bećirbegović i ja. Nismo imali priliku da razgovaramo o tome, podnijeli smo zahtjev za raskid ugovora i radnog odnosa. Ja znam onoliko koliko nas je obavijestio kolega Kapetanović, a to je da je podnesena krivična prijava protiv NN osoba koji su se udružili u pisanje tog pisma, peticije - kazao je Maksić.

Odlaskom njega i kolega, na kolikom će gubitku biti KCUS?

- Teško je to reći. Svakim odlaskom se gubi nešto. Vjerovatno u nekim segmentima je gubitak značajan, ali ostaju kolege koje će se truditi to nadoknaditi. Ja se nadam da ćemo prelaskom u bolnicu Abdulah Nakaš, ne samo ostvariti prelazak nego i pojačati ekipu - istakao je doktor Maksić.

Maksić je kazao da cijela situacija traje duži vremenski period i da su "opstanak i rad nemogući".

- Ovo traje duži vremenski period i sve zajedno je rezultiralo lošom atmosferom da je opstanak i rad gotovo nemoguć. Međuljudski odnosi kao rezultat rada menadžmenta su tako narušeni da je šteta nepopravljiva. Ja uopšte ne vidim mogućnost da radim sa kolegama koji su se eksponirali u cijelom procesu.

Suština svega je da smo mi digli glas i znali smo da će biti "paljba" svim i svačim. Znali smo i metodologiju otprilike. Nisam bitan ni ja, niti klinika, bitni su pacijenti - naglasio je Maksić.

(NAP/Alen Avdić)
 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.