16.10.2017. 13:45
0
Čović: BiH još nije zaživjela kao pravna država
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović izjavio je danas u Beogradu da BiH još nije zaživjela kao pravna država jer pravosudne institucije nisu nezavisne.

"Pravosuđe BiH mora da postane nezavisno, presuda Nasera Orića nije jedini primjer koji je izazvao različite komentare i koji opterećuje tri naroda u BiH", istaknuo je Čović na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, prenosi Tanjug.
                
Čović je rekao da u BiH ne može da dominira samo jedan narod i da ako dođe do toga da se mijenja Ustav ili Aneks 4 Dejtonskog sporazuma to biti urađeno sa susjedima - Hrvatskom i Srbijom.
                
"Ne postoji nijedno pitanje koje nećemo rješavati sa našim susjedima", kazao je Čović.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.