17.10.2017. 14:09
0
Iz Vlade FBiH se brane: Nismo dali preko 400.000 KM firmama Huse Ćesira i Nedžada Brankovića
Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica nije dodijelilo firmama ''Saraj inžinjering'' i ''Bosnaplast'' 418.250 KM (489.352 KM sa PDV-om), navode u današnjem saopćenju iz ovog ministarstva povodom navoda u javnosti da su im ta sredstva dodijeljena.

Ističu da Ministarstvo nije dodijelilo 371.250 KM firmi ''Bosnaplast'' u vlasništvu Huse Ćesira te da Ministarstvo generalno ne provodi praksu dodjele sredstava, kroz grantove, u svrhu podrške firmama iz Kantona Sarajevo.

Ukupan iznos realiziranih ugovora između Ministarstva i ''Bosnaplasta'', kako se ističe,  iznosi 7.875 KM, koliko je uplaćeno za nabavku četiri plastenika (tri od 100 i jedan od 50 kvadratnih metara), za potrebe povratničke populacije.

Naglašavaju da nisu istiniti ni navodi u vezi sa dodijelom 47.000 KM, bez PDV-a, firmi ''Saraj inžinjering'' u vlasništvu Nedžada Brankovića.

- U sklopu projekta CEB II, koji finansira Razvojna banka Vijeća Evrope, a gdje je Ministarstvo u ulozi implementatora, proveden je otvoreni postupak javne nabavke za idejne i glavne projekte za izgradnju stambenih objekata u Goraždu u kojima će biti stambeno zbrinuti raseljene osobe koje žive u kolektivnim centrima. Po prethodno utvrđenom kriteriju najniže cijene, izabran je konzorcij 'Saraj inžinjering' d.o.o. i 'Diwanx' d.o.o. kao najpovoljniji ponuđač za ponudu od 33.345 KM i 21.645 KM, s PDV-om - stoji u saopćenju.

Prema obavezama projektne procedure, Ministarstvo je, dodaju, dostavljalo svu dokumentaciju o izboru ponuđača finansijeru projekta CEB Banci koja je dala sve potrebne saglasnosti, a dokumentacija je poslana i svim ostalim izvođačima i u ostavljenom žalbenom roku nije stigla niti jedna žalba, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.